Новини

Текстил рециклиране

АСУОС с участие на експертна маса за текстила

АСУОС, в лицето на Председателя на УС – г-н Веселин Панайотов, ще вземе участие на експертна кръгла маса на тема: „КРЪГОВА ИКОНОМИКА В ТЕКСТИЛНИЯ СЕКТОР: ПРАКТИКИ, РЕШЕНИЯ И ПОЛИТИКИ“. Фокус на събитието са теми в сектора на събирането, оползотворяването и рециклирането на текстилни изделия.

Основната цел на това събитие е да определи конкретните мерки и стъпки, насочени към въвеждането на устойчив модел за управление на текстилните отпадъци в България. Предстоящата експертна дискусия е с важно значение за разработването на ефективно и работещо решение при изграждане на национална система за разделно събиране на ненужен текстил, тъй като за първи път събира заедно заинтересовани страни от целия сектор.

Кръглата маса ще изиграе ролята на платформа за експертни мнения и обективни данни, които разглеждат потенциалните пътища за прилагане на принципа на разширена отговорност на производителите и представяне на най-добрите международни практики в сектора. БСК и БАКТ си поставят амбициозната цел да се положат основите и на определянето на рамка на цялостна Стратегия за управление на текстила в България, за каквато се говори от години и е нужно да бъде създадена и приета.

Събитието ще се проведе на 17 октомври 2023 г., от 9.30 до 13.00 часа, в хотел Интерконтинентал, гр. София., организатори са БСК и БАКТ.

Виж повече за събитието тук.