Новини

ЕС откри кампанията „За нашата планета“

От 19 февруари до 31 март 2024г. ЕС приветства граждани и организации да се включат в кампанията като предприемат действия в полза на природата и климата, независимо дали става дума за засаждане на дървета, екологично образувание на ученици или възстановяване на замърсени местообитания.

Без значение дали живеете в града или в отдалечен селски район, винаги има нещо, което можете да направите. Големите промени често започват с малки стъпки! Засаждането на дърво или озеленяването на покрива, балкона или тротоара не е само символичен акт: то внася живот на прага на дома ви и околната среда.

Простите действия могат да помогнат за охлаждането на градовете, да привлекат опрашители, да намалят стреса и тревожността или просто да направят дома и квартала ви по-приятни за живеене. Ако искате да засадите дърво, просто не забравяйте да засадите правилния вид, на правилното място и в правилното време. Насоки и ръководство вижте тук!

Присъединяването към кампанията е просто: направете снимка на вашето действие и публикувайте в любимата си социална медия, използвайки хаштага #ForOurPlanet!

Виж повече за примерите по света и къде да регистрирате засадено дърво.

Снимка: ЕС