Новини

Нено Димов предлага изключването на територии от „Натура 2000“

Министърът на околната среда и водите Нено Димов представи пред журналисти основните предложения за промяна в Закона за биологичното разнообразие (ЗБР). Очаква се те да бъдат внесени за одобрение от Министерския съвет утре, след като през февруари вече мина обществената консултация на проекта, която предизвика силен негативен отзвук.

Негативни становища към множество точки от проекта бяха внесени както от научната общност (от Националния природонаучен музей и Института по биоразнообразие към БАН и от експертните звена към Софийския, Пловдивския аграрен и Лесотехническия университети), така и от неправителствените организации, работещи в сферата на биоразнообразието (Асоциацията на парковете, Българското дружество за защита на птиците, WWF-България и други).

На представянето днес министър Димов заяви, че цитираните по-горе научни институти са били консултирани в седмиците след подаването на становищата си и са одобрили варианта на текста, който утре ще бъде представен за одобрение от Министерския съвет.

Цялата новина и допълнителна информация можете да намерите на www.dnevnik.bg или като кликнете ТУК